Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο Παραγωγικό Σκασιαρχείο από την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα STEAMulator, όπου μαθητές και μαθήτριες της Β’ τάξης του Πειραματικού ΓΕΛ Πανεπιστημίου Μακεδονίας επισκέφθηκαν στις 26 Απριλίου τις εγκαταστάσεις της ALUMIL στη Βιομηχανική Περιοχή του Κιλκίς.

Λίγα λόγια για την εταιρεία

Η Alumil είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό βιομηχανικό συγκρότημα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης σε παραγωγική δυναμικότητα για ολοκληρωμένα συστήματα αλουμινίου και ανάμεσα στους πιο αναγνωρισμένους προμηθευτές συστημάτων για αρχιτεκτονική χρήση στην Ευρώπη. Με περισσότερα από τριάντα χρόνια εμπειρία, η Alumil είναι από τις πιο εξελιγμένες εταιρείες στο χώρο του σχεδιασμού και παραγωγής προϊόντων διέλασης, με τελευταίας τεχνολογίας γραμμές παραγωγής σε όλα τα εργοστάσια. της. Η Alumil παράγει συστήματα αλουμινίου για όλες τις χρήσεις, τα οποία σχεδιάζονται, αναπτύσσονται και δοκιμάζονται στο Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης του ομίλου και κατόπιν, πιστοποιούνται από διεθνώς αναγνωρισμένα ιδρύματα πιστοποίησης.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στους χώρους εργασίας και παραγωγής και ενημερώθηκαν για τη γραμμή παραγωγής και  γενικά για την διαδικασία διέλασης του αλουμινίου, μέχρι το στάδιο του τελικού προϊόντος, αποκτώντας μια σφαιρική αντίληψη για την εργασία στο πλαίσιο μιας βιομηχανίας με έναν βιωματικό τρόπο.

Ο κ. Ιωάννης Σουμελίδης, Υπεύθυνος του τμήματος HR της εταιρείας μέσα από μια εξαιρετική και κατατοπιστική παρουσίαση μίλησε στους μαθητές για τη δραστηριότητα της εταιρείας και συνέχισε παρέχοντας χρήσιμες συμβουλές και απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με θέματα ανθρώπινου δυναμικού, όπως είναι η σωστή δομή ενός βιογραφικού, η διαδικασία συνέντευξης, τα κριτήρια επιλογής υποψηφίων, η εξειδίκευση, οι απαιτούμενες δεξιότητες κα. Όπως δήλωσε ο κ. Σουμελίδης «Να κάνετε αυτό που σας ευχαριστεί και εάν δεν σας αρέσει τον πρώτο χρόνο, μην φοβηθείτε να επιλέξετε κάτι διαφορετικό».

Για το Παραγωγικό Σκασιαρχείο είπαν μαθητές και μαθήτριες:

«Ήταν η καλύτερη επίσκεψη με το σχολείο που έχουμε πάει ποτέ».

«Συνειδητοποίησα ότι μέσα σε μία βιομηχανία απασχολούνται άτομα από πολλούς διαφορετικούς κλάδους, που δεν σχετίζονται απαραίτητα με την παραγωγή προϊόντων».

«Έμαθα ότι το άτομο πρέπει να διαθέτει μία ολοκληρωμένη και πολύπλευρη προσωπικότητα καθώς επίσης και  επικοινωνιακές δεξιότητες, διάθεση για εργασία, εξέλιξη και συνεργασία».

Θερμές ευχαριστίες στη διοίκηση και διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού της ALUMIL για την ευγενική φιλοξενία.