Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 μαθητές της Β’ τάξης του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου – Τομέας Μηχανολογίας, συμμετείχαν σε εκπαιδευτική επίσκεψη στο κέντρο της πόλης στο πλαίσιο του  «Παραγωγικού Σκασιαρχείου» που οργανώνεται από την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, με επιστημονικό συνεργάτη το STEAMulator.  

Οι μαθητές επισκέφτηκαν αρχικά την βραβευμένη επιχείρηση startup Elektronio που σχεδιάζει και κατασκευάζει χειροποίητα, εξατομικευμένα οχήματα προσωπικής μετακίνησης βασισμένα στο ηλεκτρικό ποδήλατο με μια επαναστατική τρίτροχη γεωμετρία. 

Οι μαθητές, έχοντας δει τις διαφορετικές ανάγκες και τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων μέσω της ξενάγησης, μπόρεσαν να πάρουν μέρος στο βιωματικό εργαστήριο STEAMulator. Μέσα από αυτό, τους δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσουν τις βασικές αρχές επιχειρηματικότητας, χρησιμοποιώντας το εργαλείο Business Model Canvas, με την πολύτιμη συμβολή των εξειδικευμένων εκπαιδευτών του STEAMulator αλλά και των ίδιων των επιχειρηματιών.

Ευχαριστούμε θερμά τις επιχειρήσεις Elektronio και Stonewave, καθώς και την φιλοξενία του “The Caravan” για την υλοποίηση του εργαστηρίου.