1 Δεκεμβρίου 2016, Θεσσαλονίκη

Το 2016 είναι για το STEAMulator η χρονιά σχεδιασμού, δημιουργίας και πιλοτικής υλοποίησης. Η χρονιά ολοκληρώνεται με την ανακοίνωση μιας πολύ σημαντικής συνεργασίας με την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας που αποτελεί υποστηρικτή μας και συνοδοιπόρο στα νέα μας σχέδια. Το πρόγραμμα STEAMulator με την στήριξη της ΑΖΚ έρχεται να πραγματοποιήσει σχολικές επισκέψεις και εκδηλώσεις με επίκεντρο τον σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό.

Στόχος του STEAMulator είναι να κατανοήσουν οι μαθητές βασικές επιστημονικές έννοιες, να αναπτύξουν την κριτική σκέψη, το ομαδικό πνεύμα και τη δημιουργικότητα τους, ενώ ταυτόχρονα να αντιληφθούν πώς οι δεξιότητες αυτές θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Το πρόγραμμά μας στηρίζει την ενεργό συμμετοχή των μαθητών, ενώ βοηθά στην ανάπτυξη δεξιοτήτων μέσω βιωματικών επισκέψεων και διαδραστικών εργαστηρίων.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Πρόεδρο της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, κ. Παντελή Αγγελίδη που αγκάλιασε την πρωτοβουλία μας και δέχτηκε να μας στηρίξει στο νέο μας ξεκίνημα.